سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 

دکتر رحمت سخنی Dr.Rahmat Sokhani


                                        حسادت ویرانگرترین حس زندگی انسانها

مترجم:  الهه عیوض زاده


انتخاب : دکتر رحمت سخنی از مرکز آموزشی درمانی امام خمینی (ره) ارومیه

حسادت هنگامی اتفاق می افتد که شما نسبت به آنچه که دیگری دارد و شما ندارید واکنش منفی نشان می دهید. این رفتار یک عادت ناسالم است که هر رابطه ای را بر هم می زند. اگر شما حسود هستید احتمالاصدمات ناشی از آن را در زندگی خود تجربه کرده اید، اما در درون حسادت، ترس ها و انتظاراتی نهفته است که از بین بردن آنها سخت است، مگر این که شما برای غلبه بر آنها تلاش ثمربخشی انجام دهید.
    ــ اولین گام در این راه آن است که ببینید چه چیزی باعث حسادت شما می شود. برخی موقعیت های خاص، تصاویر یا احتمالاتی را در ذهن شما ایجاد می کند که خیلی شما را می ترساند. باید ببینید این تصاویر یا احتمالاتی که در حین حسادت در ذهن شما ایجاد می شود، چیست؟
    مثلاوقتی همسر شما با همکارش یا یک دوست ارتباط برقرار می کند شاید شما از این که او با کسی که بهتر از شماست صحبت می کند احساس ترس کنید.
    اگر دوست شما وقتش را با دیگران بگذراند شاید شما از این که دوستتان دیگری را به شما ترجیح دهد و دیگر نخواهد وقتش را با شما بگذراند بترسید.
    ــ وقتی شما احساس می کنید که حسادت کنترل شما را به دست گرفته به روشی منفی عکس العمل نشان ندهید. طرف مقابل را متهم نکنید و سکوت نیز اختیار نکنید. در این حالت آنچه را که یک فرد کاملاقابل اطمینان، اگر به جای شما بود انجام می داد را انجام دهید، حتی اگر این کار در شما احساس عصبانیت کند. حسادت، هر نوع رابطه ای را خراب می کند، پس حسادت را در همان ابتدا بشکنید و از بین ببرید. در حالی که حس حسادتتان کاملااز بین رفته زمانی را صرف بحث کردن راجع به احساستان کنید و با ارتباطی عاری از خشم، آنچه را که بعدا باعث احساس حسادتتان می شود بیان کنید.


دکتر رحمت سخنی Dr.Rahmat Sokhani 
    بدانید که حسادت یک پیشگویی شخصی است. وقتی شما حسادت می ورزید، به رفتار دیگری پاسخ نمی دهید، بلکه به آنچه که تصور می کنید رفتار دیگری به آن اشاره داشته پاسخ می دهید. به عبارت دیگر، شما به سناریویی در ذهنتان که شما را می ترساند، اما هنوز اتفاق نیفتاده و شاید هرگز هم روی ندهد عکس العمل نشان می دهید.
    فرزند شما با بازی کردن با فردی دیگر ذاتا کار اشتباهی انجام نمی دهد، اما عکس العمل منفی شما نسبت به سناریویی که در ذهنتان خلق کرده اید (که مثلادیگری بهتر یا مهم تر از شماست) باعث می شود که شخص حالت دفاعی به خود بگیرد، زیرا شما او را متهم به انجام کار بدی کرده اید. هرچه طرف شما تدافعی تر عمل کند شما بیشتر مشکوک شده و بیشتر حسادت می ورزید. این چرخه ای است که از بین بردن آن خیلی سخت است.
    ــ اعتماد به نفس خود را تقویت کنید. حسادت معمولامحصول احساس عدم امنیت و اعتماد به نفس پایین است. بعضی از مواقع ترس، ریشه در حس ترک شدن توسط کسی دارد که دوستش دارید یا ناشی از ترس از محرومیت از عشق یا توجه دیگران است. پس شما نیاز به یادگیری این مطلب دارید که در همه موارد رفتار دیگران و زندگی آنها عکس العملی در برابر شما نیست.
    افراد دارای اعتماد به نفس بالامی دانند که حتی وقتی مورد تمسخر قرار می گیرند یا پذیرفته نمی شوند این همیشه به خاطر این نیست که آنها طرد شده اند، بعضی اوقات اطرافیان کوته بین هستند. آنها می دانند که حتی اگر کار خلافی انجام دهند، این مساله از ارزششان نخواهد کاست. این فقط به آن معناست که آنها نیاز به یادگیری چیز جدیدی دارند.
    ــ از مقایسه خود با دیگران پرهیز کنید. با خود روراست باشید. آیا کسی در دنیا وجود دارد که در زندگی فارغ از هرگونه مشکلی باشد؟ شاید برخی از افراد زندگی راحت تری داشته باشند مثل ثروتمندان، اما زندگی آنها همواره کامل و بدون نقص نیست. حتی مشاهیر موفق نیز دارای شکست هایی در زندگی خود هستند، برخی از آنها با اعتیاد دست و پنجه نرم کرده اند، زندانی شده اند، شانس های مهمی را در زندگی از دست داده اند یا دچار مشکلات عدیده دیگری شده اند. با کسانی که تصور می کنید همه چیز دارند دوست شوید. خواهید دید که آنها هم مشکلات زیادی در زندگی شان دارند. اما آنها زندگی خود را با نگرانی از این که کسی از راه خواهد رسید و خوشبختی و شادی آنها را خواهد گرفت سپری نکرده اند. زندگی آنها دور از حسادت بوده است. از آنها یاد بگیرید.
    ــ اگر هنگامی که می بینید کسی که دوستش دارید زمانی را با دیگران سپری می کند با خود فکرکنید که چقدر زمان برای بودن با او لازم دارید. اگر مقدار زمانی که لازم دارید با فرزند، والدین، همسر یا دوستان خود بگذرانید را تخمین زده و بعد ببینید که آنها هیچ زمانی را با شما نمی گذرانند حق دارید که حسادت کنید اما اگر آنها زمان مناسبی را صرف بودن با شما می کنند ولی شما باز هم احساس می کنید که کافی نیست، این احساس سالمی نیست. سعی کنید با فعالیت های دیگر سر خود را گرم کرده و وقت خود را سپری کنید.
    ــ اعتماد کنید. اگر به سادگی دچار حسادت می شوید، احتمالاحس اعتماد شما به طرف مقابل از بین رفته است. بیشتر اوقات، اطمینان شما در گذشته خدشه دار شده و ترس از این که دوباره این اتفاق بیفتد باعث ترس شما شده است. در این زمان از خود بپرسید که شخص مورد نظر شما آیا قبلاحس اعتماد شما را از بین برده؟ اگر جواب منفی است پس نباید با او مثل مجرم رفتار کنید، اما اگر جواب مثبت است، اکنون زمان بخشش است، در غیر این صورت حسادت روابط شما را نابود می کند. پس زمان بدهید تا مشکلات حل شود.
    ــ مثبت باشید. حسادت رفتاری مبتنی بر ترس است. شما زمان زیادی را صرف نگرانی در مورد اتفاقات بدی می کنید که هنوز رخ نداده اند یا حتی هرگز اتفاق نخواهند افتاد. در این حالت شما احتمال روی دادن اتفاقات بد را افزایش می دهید. سعی کنید روی جنبه مثبت هر چیز تمرکز کنید. به خاطر آنچه دارید سپاسگزار باشید و به خاطر داشته باشید که اگر کسی کاری را برای صدمه زدن به شما انجام می دهد، کاری از شما برنمی آید. نق زدن، متهم کردن، تجسس و هر کاری از این دست، شما را از صدمه دیدن حفظ نخواهد کرد. اگر شما کسی را باور دارید به او کاملااعتماد کنید اما اگر به کسی اعتماد ندارید رابطه تان را با او قطع کنید، چرا که شما شایسته ارتباط بهتری هستید. در بیشتر موارد افراد حسود، خودشان هم کاملابه حسادت خود واقفند و اولین سوالی که برایشان مطرح می شود این است که چگونه جلوی حسادت خود را بگیرند. جواب این است که اعتماد و اطمینان چیزی است که می تواند جلوی حسادت را بگیرد.


دکتر رحمت سخنی Dr.Rahmat Sokhani
    آنچه که دانستن اش مهم است این است که هر کسی می تواند جلوی حسادت خود را بگیرد. اگر افراد تنها یک چیز را یاد بگیرند می توانند با حسادت خود مبارزه کنند. این نکته ساده ای است اما چیزی است که تقریبا هیچ کس تمایلی به انجام آن برای مبارزه با حسادت و ساختن یک زندگی خوب و روابط عالی ندارد.
    آن نکته این است، مسوولیت حسود بودن را به عنوان یک عمل بپذیرید و خود را متعهد به برطرف شدن آن کنید. خیلی از افراد می گویند که تمایل به درمان حسادت دارند اما این فقط در حد حرف است و در عمل کاری برای حل آن نمی کنند.
    بدون پذیرفتن مسوولیت این رفتار (یعنی حسادت) و سعی در درمان آن نمی توان از شر حسادت خلاص شد. این کار مثل نمک ریختن روی یک زخم است که تا وقتی تصمیمی جدی نگیرید و کاری برای آن نکنید هرگز درمان نمی شود. شاید دلیل این که افراد سعی در درمان حسادت خود نمی کنند این باشد که قضیه هنوز برایشان به قدر کافی بد نشده؛ برای بسیاری از مردم حسادت به قدر کافی به زندگی شان لطمه نزده که سعی در برطرف کردن آن داشته باشند.
    یک باور رایج دیگر بین مردم این است که انسان نمی تواند با حسادت خود مقابله کند. آنها تصور می کنند که حسادت جزیی از شخصیت آنهاست که راه حلی برای آن متصور نیست. البته دلایل متنوع دیگری هم برای عدم درمان حسادت وجود دارد مثل ترس از تغییر، تجربیات گذشته و غیره حال اگر فرد پذیرفت که حسود است و قلبا تمایل به درمان آن داشت باید یک سری کارها را انجام دهد. فرد نیاز به ابزار و مهارت های خاصی برای غلبه بر حسادت دارد. یکی از این ابزارها یادگیری تشخیص این مطلب است که چه زمانی حسادت به سراغ شما می آید و چه کاری برای مهار آن باید انجام داد. افکار حسودانه، همان داستان های منفی است که در ذهن خود می سازیم. هرگاه این داستان ها به ذهن ما رسیدند باید سریعا از خود بپرسیم که این داستان حقیقی است یا تنها ساخته ذهن ماست. پاسخ به این پرسش به شما کمک می کند تا فرق بین واقعیت و خیال را تشخیص بدهید. در این حالت شما قادر به مبارزه با حسادت خواهید بود.


دکتر رحمت سخنی Dr.Rahmat Sokhani
    اما اگر حسادت غیرمنتظرانه و به یکباره به سراغ شما بیاید چه باید کرد؟ در این حالت یک نفس عمیق بکشید و به احساس خود اجازه دهید که بدون هیچ عکس العملی همان جا بماند. در این حالت شما می توانید بهتر فکر کرده و فرق بین افکار خیالپردازانه و واقعیت را تشخیص دهید. به هر حال بدانید حسادت یک حس ویرانگر است که زندگی شما را خراب می کند و روابطتان را به نابودی می کشاند. پس هر چه زودتر برای رفع آن اقدام کنید.


روزنامه جام جم
شماره پیاپی 2476
پنجشنبه بیست و ششم دی ماه



http://www.rs272.com/


http://rs1362.blogdoon.com/


http://rs272.persianblog.ir/


http://www.sahand272.blogfa.com/


http://www.rs272.parsiblog.com/


WEST AZERBAIJAN  URMIA--Dr.RAHMAT SOKHANI 





موضوع مطلب :



آرشیو وبلاگ های پارسی بلاگ
درباره وبلاگ

نویسندگان
طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز



فروش بک لینک