سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
جمعه 90 مرداد 7 :: 11:8 صبح ::  نویسنده : نویسنده 1

ایسنا-رییس اداره کنترل مالاریای وزارت بهداشت، از اختصاص 11 میلیون دلار اعتبار جهانی از سوی صندوق مبارزه با ایدز، سل و مالاریا (گلوبال فاند) به ایران خبر داد که با مشارکت سازمان جهانی بهداشت و دفتر توسعه سازمان ملل برای کنترل بهتر مالاریا و تهیه برخی اقلام که تاکنون به علت تحریم‌ها قادر به خرید آن نبود‌ه‌ایم، هزینه شود.

دکتر احمد رییسی، در گفت وگو با خبرنگار«بهداشت و درمان» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به خرید پمپ سمپاش استاندارد با استفاده از اعتبار اختصاص یافته فوق الذکر، اظهار کرد: کلیه اقدامات کنترلی برای مالاریا اعم ازتشخیص،عملیات کنترل ناقل مانند سمپاشی، لاروکشی و درمان موارد بیماری در کشور حتی برای اتباع خارجی رایگان است.

وی، به انتقال محلی مالاریا در استان‌های جنوب شرق کشور اعم از استان سیستان و بلوچستان، هرمزگان و جنوب استان کرمان اشاره کرد و افزود: البته همواره گزارش‌هایی از موارد وارده در نقاطی غیر از جنوب شرق کشور وجود دارد.

رییس اداره مالاریای وزارت بهداشت، با بیان این که برای اولین بار در کشور از محصولی به نام باسیل لاروخوار با فرمولاسیونی خاص در زیست گاه‌های لارو پشه آنوفل در آب‌های راکد برای پیشگیری استفاده شده است، گفت: بدین ترتیب یک مرحله از رشد و تکامل پشه آنوفل (ناقل مالاریا) متوقف می‌شود و به مرحله بلوغ با قدرت گزش و انتقال بیماری نمی‌رسد.

دکتر رییسی، درباره درمان بیماری مالاریا گفت: تاکنون نزدیک به 80 درصد موارد مطالعه شده مالاریای فالسیپارم کشور به داروهای ارزان قیمت و قابل دسترس خط اول درمان مالاریای فالسیپارم مقاومت نشان داده‌اند. مطالعه مشترک با سازمان جهانی بهداشت انجام شده و بدنبال آن خط جدید درمان شامل 2 داروی ترکیبی جدید مورد توصیه سازمان جهانی بهداشت در کشور برای درمان خط اول انتخاب شده که تا به امروز هیچ مورد شکست درمانی را به دنبال نداشته است.

وی، داروهای جدید را وارداتی و درعین حال گران قیمت برشمرد و افزود: برای تهیه این داروها میزان سوبسید و تخفیف قابل توجهی با حمایت سازمان جهانی بهداشت در نظر گرفته می‌شود.

رییس اداره کنترل مالاریای وزارت بهداشت، خطر مرگ و میر با سوش فالسیپارم را در صورت عدم درمان زیاد دانست و افزود: موارد مالاریای کشور عمدتا (90 درصد ) ویواکس و کمتر از 10 درصد فالسیپارم (بدخیم) است.

دکتر رییسی، با بیان این که 90 درصد مرگ و میرهای ناشی از مالاریای دنیا مربوط به کشورهای آفریقایی زیرصحرا است، افزود: در منطقه مدیترانه شرقی که 22 کشور را شامل می‌شود، 95 درصد موارد ابتلا مربوط به افغانستان، پاکستان، یمن، سومالی و سودان است.

وی، به حذف مالاریا در کشورهایی چون امارات در منطقه و یا کشورهای پیشرفته اروپایی اشاره کرد و یادآور شد: همه ساله در تمامی این کشورها مواردی به عنوان مالاریای وارده گزارش می‌شود که شامل کارگرانی است که از کشورهای آفریقایی به اروپا می‌روند.

به گفته رییسی، شمار مبتلایان مالاریا طی 15 سال گذشته کاهش قابل توجهی داشته است؛ به نحوی که از 98 هزار مبتلا در 15 سال گذشته به 16 هزار و 500 مورد در سال 86 رسیده که حاکی از زمینه مناسب برای حرکت در راستای حذف حداقل سوش بدخیم مالاریای فالسیپارم است.




موضوع مطلب : ایسنا,ملاریا,


جمعه 90 مرداد 7 :: 11:7 صبح ::  نویسنده : نویسنده 1

دکتر علویان خوشحال می‌شود وقتی می‌گوییم قرار است درباره مشکلات سلامت جوان‌ها با او صحبت کنیم چون فکر می‌کند این موضوعی است که کمتر مورد توجه جامعه و حتی خود جوان‌ها قرار گرفته است. البته اینکه بیشتر آدم‌ها تازه از 50-40 سالگی به بعد یاد سلامتی‌شان می‌افتند، شاید طبیعی باشد؛ به هر حال جوانی است و عضلات قوی و اندام‌های تازه‌کاری که هنوز مرور زمان مستهلک‌شان نکرده و بدن سرحال و قبراقی که هنوز مزه درد و دارو و پرهیز را نچشیده است.

دکتر علویان می‌گوید که این ویژگی جوامعی با جمعیت جوان است که به موضوع سلامت خیلی حساس نیستند؛ چون به محض اینکه می‌گوییم جوان، همه یاد مشکلات رفاهی مثل کار و مسکن و ازدواج می‌افتند؛ در حالی که جوامع غربی چون مشکلات رفاهی کمتری دارند و میانگین سنی جمعیت‌شان هم بالاتر است، بیشتر با چالش‌های سلامت درگیرند. پس برای مسئولان و مردم آن کشورها، سلامت یک اولویت است.

حالا اگر می‌خواهید بدانید چه مشکلاتی سلامت شما را تهدید می‌کنند، گفت‌وگوی ما را با دکتر سیدمؤید علویان – معاون سلامت وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی – بخوانید.

آقای دکتر، جوان‌های ایرانی در سال‌های اخیر با مشکلات زیادی مثل اعتیاد، روابط جنسی پرخطر و بیماری‌های واگیر مواجه شده‌اند که سلامتی آنها را در معرض خطر قرار داده. از نظر شما به عنوان متولی سلامت، مهم‌ترین چالش سلامتی جوان‌ها کدام یکی از این موارد است؟

به نظر من و البته کارشناسان دیگر، بزرگ‌ترین تهدید سلامت جوان‌های ما و حتی همه جوان‌های دنیا در حال و آینده، سندرم متابولیک یا همان بیماری‌ای است که شامل دیابت، فشارخون، بیماری قلبی عروقی، چاقی، کبد چرب، مقاومت در برابر انسولین و افزایش اسید اوریک خون می‌شود و عاملش هم کم‌تحرکی، بدغذایی و به‌طور کلی سبک زندگی غلط جوان‌های امروز است.

یعنی شما می‌گویید فشار خون و چاقی بیشتر از انواع اعتیاد و بیماری‌های عفونی گریبانگیر جوان‌های ما شده است؟
بله. آمار نشان می‌دهد که بیشترین عامل مرگ‌ومیر در کشور ما بیماری‌های قلبی عروقی است که بذر آن در سال‌های نوجوانی و جوانی کاشته می‌شود و در میانسالی خودش را نشان می‌دهد. در مطالعه‌ای که سال گذشته در مدارس راهنمایی تهران انجام شد، ما متوجه شدیم 5/2 درصد بچه‌ها که بی‌علامت بودند، نشانه‌هایی از بیماری متابولیک داشتند و این خیلی عجیب و خطرناک است چون نشان می‌دهد که در بزرگسالی، این بچه‌ها دیابت، فشارخون و بیماری‌های قلبی عروقی می‌گیرند.

تحقیقات نشان داده بیشتر بیماری‌های متابولیکی در سنین پایین و تحت تاثیر عواملی مثل ژنتیک، تحرک، تغذیه و رشد شروع می‌شوند. مهم‌ترین معضل ما این است که مردم راجع‌به این بیماری‌ها که جزو امراض غیرواگیر طبقه‌بندی می‌شوند، آگاهی ندارند و نمی‌دانند که این بیماری نتیجه مستقیم سبک زندگی ناسالم است. مثلا جوان‌ها و نوجوان‌های ما امروز وقتی می‌خواهند تفریح کنند، به جای اینکه بروند کوه، سینما یا حتی فعالیت‌های هنری و ورزشی انجام بدهند، دست هم را می‌گیرند و می‌روند کافی‌شاپ یا رستوران فست‌فود می‌خورند و بعد دوباره سوار ماشین می‌شوند و برمی‌گردند خانه.

در مورد همین رواج فست‌فود و غذاهای آماده آیا مطالعه مشخصی درباره محبوبیت این غذاها بین جوان‌ها انجام داده‌اید؟
خب، چه‌کار باید کرد؟ وقتی مردم این غذاها را دوست دارند، می‌توانیم جلویشان را بگیریم که استفاده نکنند؟
این دوست‌داشتن به خاطر ناآگاهی است. جوان‌های ما نمی‌دانند یا باور ندارند رفتارهای تغذیه‌ای‌شان چقدر در سلامت آینده آنها تاثیرگذار است. البته متأسفانه ارتباط آگاهی با عملکرد همیشه صددرصد نیست؛ مثلا خیلی‌ها آگاهند که سیگار ضرر دارد اما باز هم دخانیات استعمال می‌کنند ولی به هر حال وظیفه ما این است که به مردم آگاهی بدهیم چون در این بخش قضیه خیلی مشکل داریم. مثلا پدر و مادرهای ما واقعا نمی‌دانند چه خوراکی‌هایی برای بچه‌شان مضر است یا چه بازی‌هایی برایش مفید است. متأسفانه 70 درصد از والدین ما   آگاهی لازم را برای تربیت فرزند سالم ندارند.

به جای اینکه برای بچه‌شان شیر و بستنی و خشکبار بخرند، چیپس و پفک و نوشابه می‌خرند. به جای اینکه برایش دوچرخه بخرند، کامپیوتر می‌خرند و بچه را به سمت بی‌تحرکی و تنبلی سوق می‌دهند. ما وقتی بچه بودیم و مثلا نمره خوب می‌گرفتیم، پدرمان برای تشویق برایمان دوچرخه می‌خرید، توپ می‌خرید اما امروز پدر و مادرها سبک زندگی غلط را به بچه‌هایشان منتقل می‌کنند و این‌طوری می‌شود که بزرگ‌ترین معضل سلامتی جامعه ما می‌شود بیماری‌های متا‌  بولیک.

و شما برای اینکه این آگاهی را به وجود بیاورید، چه اقداماتی انجام داده‌اید؟

ببینید، تغییر فرهنگ جامعه کار ساده‌ای نیست و احتیاج به زمان زیادی دارد؛ مثلا همین فرهنگ نمک پاشیدن روی غذا که هنوز بیشتر مردم آن را کنار نگذاشته‌اندو می‌گویند ترک عادت خودش موجب مرض است.

من نمی‌دانم شما چند سالتان است اما شاید یادتان باشد یا در فیلم‌های آن سال‌ها دیده باشید که میدان انقلاب در سال 60 چه وضعیتی داشت؛ همه چیز بلبشو بود. مردم ولو بودند توی چهارراه‌ها و هیچ‌وقت یادم نمی‌رود، نرده کشیده بودند و 2 تا پلیس سر هر چهارراه گذاشته بودند که با باتوم هر کس را که توی خیابان راه برود بزنند. اما حالا دیگر مردم یاد گرفته‌اند صبر کنند تا چراغ سبز شود، بعد از عرض خیابان رد شوند. حالا در میدان انقلاب به ندرت کسی رامی‌بینیم که وسط میدان ولو باشد. اما این تغییرات زمان برده است.

ما هم سعی کرده‌ایم یکی با آموزش و افزایش آگاهی مردم و دیگری با وضع قوانین خاص، عادات تغذیه‌ای جامعه را تغییر بدهیم. مثلا ما در سال گذشته 10 درصد ترانس روغن‌ها را کاهش دادیم و امسال هم 10 درصد کاهش می‌‌دهیم تا ان‌‌شاءالله برسیم به عددی زیر 5 درصد. همین‌طور در سال گذشته، مصرف نوشابه 20 درصد کاهش پیدا کرد که علت اصلی‌اش ممنوع شدن مصرف نوشابه در ادارات دولتی بود و خب، طبیعی است که در منازل هم کاهش پیدا کرد چون کسی که در اداره از نوشابه خوردن منع می‌شود، نسبت به مضر بودن آن توجیه می‌شود و خیلی بعید است شب آن را در سبد خریدش به خانه ببرد.

شما بیشتر از نگرانی‌هایتان درباره بیماری‌های غیرواگیر گفتید ولی ما همچنان نگران شیوع بیماری‌های واگیر مثل بیماری‌های عفونی، ایدز، هپاتیت و بیماری‌های مقاربتی بین جوان‌ها هستیم. آیا قبول دارید که این بیماری‌ها به سرعت در حال انتشار هستند؟
خب بله. شیوع بیماری‌های مقاربتی در 10 سال اخیر رو به افزایش بوده و علت‌های متعددی هم دارد. جوان‌های ما به خاطر شرایط خاص فعلی ممکن است رفتارهای پرخطری داشته باشند. ما نمی‌توانیم منکر شویم که سن ازدواج بالا رفته و وضعیت معیشت مشکل شده. یک جوان دیگر نمی‌تواند مثل قدیم راحت ازدواج کند و در خانه پدرش ساکن شود. چون امروز همه دنبال شرایط بهتر هستند، پس ازدواج دیر صورت می‌گیرد و روابط پرخطر زیاد می‌شود. در نتیجه بیماری‌هایی مثل ایدز و هپاتیت B و C هم شایع می‌شود.

برای همین ما پارسال برای اولین‌بار واکسیناسیون هپاتیت B را در بین جوان‌های متولد سال 67 شروع کردیم و امسال متولدین سال 68 را هم واکسینه می‌کنیم. از طرف دیگر چون احتمال می‌دهیم 120 تا 130 هزار معتاد تزریقی در کل کشور داشته باشیم که در معرض ایدز و هپاتیت C هستند، تلاش می‌کنیم این افراد را تحت پوشش قرار دهیم. در ابتدای شروع کار دولت، 5 هزار نفر از آنها تحت پوشش برنامه‌های کاهش آسیب بودند ولی الان 90 هزار نفر تحت پوشش هستند.

ما به آنها سرنگ، متادون و کاندوم می‌دهیم تا از سرایت بیماری‌های عفونی به جامعه پیشگیری کنیم. ما در سال 84، 200 مرکز سوءمصرف مواد داشتیم که در شهریور سال 86، به 676 مرکز رسید. تعداد مراکز DIC یا مراکز گذر که کاندوم و سرنگ رایگان در اختیار افراد قرار می‌دهند هم در آن سال 12 تا بود که در سال 86 به 64 مرکز رسید.

اما به نظر می‌رسد برنامه‌های آموزشی خیلی جدی‌ای نداشته‌اید تا جوان‌ها را نسبت به بهداشت روابط جنسی هشیار کنید.

خب، البته در این زمینه مشکلاتی وجود دارد ولی ما برنامه‌هایی داریم که به صورت مشترک با آموزش و پرورش، شوراهای شهر و شهرداری‌ها عملی خواهد شد.

چرا از رسانه‌ها کمک نمی‌گیرید؛ مثلا از صداوسیما؟
صداوسیما بابت هر ثانیه‌اش پول می‌گیرد. آنها ترجیح می‌دهند به جای تبلیغات بهداشتی، تبلیغ بانک‌ها را بکنند.

اما شورای سیاستگذاری سلامت صداوسیما برای همین کار به وجود آمده که برنامه‌هایی با محتوای بهداشتی برای مردم تولید کند. البته  آنها مدعی‌اند که اولویت‌های سلامت برای صداوسیما را وزارت بهداشت تعیین می‌کند.
نه. شورای سیاستگذاری صداوسیما سال‌هاست که در اختیار ما نیست و اولویت‌هایش را ما تعیین نمی‌کنیم. آنها خودشان می‌برند، خودشان می‌‌دوزند و خودشان تن مردم می‌کنند. البته بعضی‌وقت‌ها هم لباس‌های خیلی شیکی تن مردم می‌کنند؛ مثلا چند وقت پیش برنامه بسیار جالبی در مورد فست‌فود پخش کردند. اما در کل ما فکر می‌کنیم صداوسیما فقط وظیفه سرگرم کردن مردم را ندارد و باید برای آموزش جامعه هم تلاش کند.

منبع: سلامت نیوز




موضوع مطلب : چاقی ,پول,ایدز,


جمعه 90 مرداد 7 :: 11:6 صبح ::  نویسنده : نویسنده 1

دکتر علویان خوشحال می‌شود وقتی می‌گوییم قرار است درباره مشکلات سلامت جوان‌ها با او صحبت کنیم چون فکر می‌کند این موضوعی است که کمتر مورد توجه جامعه و حتی خود جوان‌ها قرار گرفته است. البته اینکه بیشتر آدم‌ها تازه از 50-40 سالگی به بعد یاد سلامتی‌شان می‌افتند، شاید طبیعی باشد؛ به هر حال جوانی است و عضلات قوی و اندام‌های تازه‌کاری که هنوز مرور زمان مستهلک‌شان نکرده و بدن سرحال و قبراقی که هنوز مزه درد و دارو و پرهیز را نچشیده است.

دکتر علویان می‌گوید که این ویژگی جوامعی با جمعیت جوان است که به موضوع سلامت خیلی حساس نیستند؛ چون به محض اینکه می‌گوییم جوان، همه یاد مشکلات رفاهی مثل کار و مسکن و ازدواج می‌افتند؛ در حالی که جوامع غربی چون مشکلات رفاهی کمتری دارند و میانگین سنی جمعیت‌شان هم بالاتر است، بیشتر با چالش‌های سلامت درگیرند. پس برای مسئولان و مردم آن کشورها، سلامت یک اولویت است.

حالا اگر می‌خواهید بدانید چه مشکلاتی سلامت شما را تهدید می‌کنند، گفت‌وگوی ما را با دکتر سیدمؤید علویان – معاون سلامت وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی – بخوانید.

آقای دکتر، جوان‌های ایرانی در سال‌های اخیر با مشکلات زیادی مثل اعتیاد، روابط جنسی پرخطر و بیماری‌های واگیر مواجه شده‌اند که سلامتی آنها را در معرض خطر قرار داده. از نظر شما به عنوان متولی سلامت، مهم‌ترین چالش سلامتی جوان‌ها کدام یکی از این موارد است؟

به نظر من و البته کارشناسان دیگر، بزرگ‌ترین تهدید سلامت جوان‌های ما و حتی همه جوان‌های دنیا در حال و آینده، سندرم متابولیک یا همان بیماری‌ای است که شامل دیابت، فشارخون، بیماری قلبی عروقی، چاقی، کبد چرب، مقاومت در برابر انسولین و افزایش اسید اوریک خون می‌شود و عاملش هم کم‌تحرکی، بدغذایی و به‌طور کلی سبک زندگی غلط جوان‌های امروز است.

یعنی شما می‌گویید فشار خون و چاقی بیشتر از انواع اعتیاد و بیماری‌های عفونی گریبانگیر جوان‌های ما شده است؟
بله. آمار نشان می‌دهد که بیشترین عامل مرگ‌ومیر در کشور ما بیماری‌های قلبی عروقی است که بذر آن در سال‌های نوجوانی و جوانی کاشته می‌شود و در میانسالی خودش را نشان می‌دهد. در مطالعه‌ای که سال گذشته در مدارس راهنمایی تهران انجام شد، ما متوجه شدیم 5/2 درصد بچه‌ها که بی‌علامت بودند، نشانه‌هایی از بیماری متابولیک داشتند و این خیلی عجیب و خطرناک است چون نشان می‌دهد که در بزرگسالی، این بچه‌ها دیابت، فشارخون و بیماری‌های قلبی عروقی می‌گیرند.

تحقیقات نشان داده بیشتر بیماری‌های متابولیکی در سنین پایین و تحت تاثیر عواملی مثل ژنتیک، تحرک، تغذیه و رشد شروع می‌شوند. مهم‌ترین معضل ما این است که مردم راجع‌به این بیماری‌ها که جزو امراض غیرواگیر طبقه‌بندی می‌شوند، آگاهی ندارند و نمی‌دانند که این بیماری نتیجه مستقیم سبک زندگی ناسالم است. مثلا جوان‌ها و نوجوان‌های ما امروز وقتی می‌خواهند تفریح کنند، به جای اینکه بروند کوه، سینما یا حتی فعالیت‌های هنری و ورزشی انجام بدهند، دست هم را می‌گیرند و می‌روند کافی‌شاپ یا رستوران فست‌فود می‌خورند و بعد دوباره سوار ماشین می‌شوند و برمی‌گردند خانه.

در مورد همین رواج فست‌فود و غذاهای آماده آیا مطالعه مشخصی درباره محبوبیت این غذاها بین جوان‌ها انجام داده‌اید؟
خب، چه‌کار باید کرد؟ وقتی مردم این غذاها را دوست دارند، می‌توانیم جلویشان را بگیریم که استفاده نکنند؟
این دوست‌داشتن به خاطر ناآگاهی است. جوان‌های ما نمی‌دانند یا باور ندارند رفتارهای تغذیه‌ای‌شان چقدر در سلامت آینده آنها تاثیرگذار است. البته متأسفانه ارتباط آگاهی با عملکرد همیشه صددرصد نیست؛ مثلا خیلی‌ها آگاهند که سیگار ضرر دارد اما باز هم دخانیات استعمال می‌کنند ولی به هر حال وظیفه ما این است که به مردم آگاهی بدهیم چون در این بخش قضیه خیلی مشکل داریم. مثلا پدر و مادرهای ما واقعا نمی‌دانند چه خوراکی‌هایی برای بچه‌شان مضر است یا چه بازی‌هایی برایش مفید است. متأسفانه 70 درصد از والدین ما   آگاهی لازم را برای تربیت فرزند سالم ندارند.

به جای اینکه برای بچه‌شان شیر و بستنی و خشکبار بخرند، چیپس و پفک و نوشابه می‌خرند. به جای اینکه برایش دوچرخه بخرند، کامپیوتر می‌خرند و بچه را به سمت بی‌تحرکی و تنبلی سوق می‌دهند. ما وقتی بچه بودیم و مثلا نمره خوب می‌گرفتیم، پدرمان برای تشویق برایمان دوچرخه می‌خرید، توپ می‌خرید اما امروز پدر و مادرها سبک زندگی غلط را به بچه‌هایشان منتقل می‌کنند و این‌طوری می‌شود که بزرگ‌ترین معضل سلامتی جامعه ما می‌شود بیماری‌های متا‌  بولیک.

و شما برای اینکه این آگاهی را به وجود بیاورید، چه اقداماتی انجام داده‌اید؟

ببینید، تغییر فرهنگ جامعه کار ساده‌ای نیست و احتیاج به زمان زیادی دارد؛ مثلا همین فرهنگ نمک پاشیدن روی غذا که هنوز بیشتر مردم آن را کنار نگذاشته‌اندو می‌گویند ترک عادت خودش موجب مرض است.

من نمی‌دانم شما چند سالتان است اما شاید یادتان باشد یا در فیلم‌های آن سال‌ها دیده باشید که میدان انقلاب در سال 60 چه وضعیتی داشت؛ همه چیز بلبشو بود. مردم ولو بودند توی چهارراه‌ها و هیچ‌وقت یادم نمی‌رود، نرده کشیده بودند و 2 تا پلیس سر هر چهارراه گذاشته بودند که با باتوم هر کس را که توی خیابان راه برود بزنند. اما حالا دیگر مردم یاد گرفته‌اند صبر کنند تا چراغ سبز شود، بعد از عرض خیابان رد شوند. حالا در میدان انقلاب به ندرت کسی رامی‌بینیم که وسط میدان ولو باشد. اما این تغییرات زمان برده است.

ما هم سعی کرده‌ایم یکی با آموزش و افزایش آگاهی مردم و دیگری با وضع قوانین خاص، عادات تغذیه‌ای جامعه را تغییر بدهیم. مثلا ما در سال گذشته 10 درصد ترانس روغن‌ها را کاهش دادیم و امسال هم 10 درصد کاهش می‌‌دهیم تا ان‌‌شاءالله برسیم به عددی زیر 5 درصد. همین‌طور در سال گذشته، مصرف نوشابه 20 درصد کاهش پیدا کرد که علت اصلی‌اش ممنوع شدن مصرف نوشابه در ادارات دولتی بود و خب، طبیعی است که در منازل هم کاهش پیدا کرد چون کسی که در اداره از نوشابه خوردن منع می‌شود، نسبت به مضر بودن آن توجیه می‌شود و خیلی بعید است شب آن را در سبد خریدش به خانه ببرد.

شما بیشتر از نگرانی‌هایتان درباره بیماری‌های غیرواگیر گفتید ولی ما همچنان نگران شیوع بیماری‌های واگیر مثل بیماری‌های عفونی، ایدز، هپاتیت و بیماری‌های مقاربتی بین جوان‌ها هستیم. آیا قبول دارید که این بیماری‌ها به سرعت در حال انتشار هستند؟
خب بله. شیوع بیماری‌های مقاربتی در 10 سال اخیر رو به افزایش بوده و علت‌های متعددی هم دارد. جوان‌های ما به خاطر شرایط خاص فعلی ممکن است رفتارهای پرخطری داشته باشند. ما نمی‌توانیم منکر شویم که سن ازدواج بالا رفته و وضعیت معیشت مشکل شده. یک جوان دیگر نمی‌تواند مثل قدیم راحت ازدواج کند و در خانه پدرش ساکن شود. چون امروز همه دنبال شرایط بهتر هستند، پس ازدواج دیر صورت می‌گیرد و روابط پرخطر زیاد می‌شود. در نتیجه بیماری‌هایی مثل ایدز و هپاتیت B و C هم شایع می‌شود.

برای همین ما پارسال برای اولین‌بار واکسیناسیون هپاتیت B را در بین جوان‌های متولد سال 67 شروع کردیم و امسال متولدین سال 68 را هم واکسینه می‌کنیم. از طرف دیگر چون احتمال می‌دهیم 120 تا 130 هزار معتاد تزریقی در کل کشور داشته باشیم که در معرض ایدز و هپاتیت C هستند، تلاش می‌کنیم این افراد را تحت پوشش قرار دهیم. در ابتدای شروع کار دولت، 5 هزار نفر از آنها تحت پوشش برنامه‌های کاهش آسیب بودند ولی الان 90 هزار نفر تحت پوشش هستند.

ما به آنها سرنگ، متادون و کاندوم می‌دهیم تا از سرایت بیماری‌های عفونی به جامعه پیشگیری کنیم. ما در سال 84، 200 مرکز سوءمصرف مواد داشتیم که در شهریور سال 86، به 676 مرکز رسید. تعداد مراکز DIC یا مراکز گذر که کاندوم و سرنگ رایگان در اختیار افراد قرار می‌دهند هم در آن سال 12 تا بود که در سال 86 به 64 مرکز رسید.

اما به نظر می‌رسد برنامه‌های آموزشی خیلی جدی‌ای نداشته‌اید تا جوان‌ها را نسبت به بهداشت روابط جنسی هشیار کنید.

خب، البته در این زمینه مشکلاتی وجود دارد ولی ما برنامه‌هایی داریم که به صورت مشترک با آموزش و پرورش، شوراهای شهر و شهرداری‌ها عملی خواهد شد.

چرا از رسانه‌ها کمک نمی‌گیرید؛ مثلا از صداوسیما؟
صداوسیما بابت هر ثانیه‌اش پول می‌گیرد. آنها ترجیح می‌دهند به جای تبلیغات بهداشتی، تبلیغ بانک‌ها را بکنند.

اما شورای سیاستگذاری سلامت صداوسیما برای همین کار به وجود آمده که برنامه‌هایی با محتوای بهداشتی برای مردم تولید کند. البته  آنها مدعی‌اند که اولویت‌های سلامت برای صداوسیما را وزارت بهداشت تعیین می‌کند.
نه. شورای سیاستگذاری صداوسیما سال‌هاست که در اختیار ما نیست و اولویت‌هایش را ما تعیین نمی‌کنیم. آنها خودشان می‌برند، خودشان می‌‌دوزند و خودشان تن مردم می‌کنند. البته بعضی‌وقت‌ها هم لباس‌های خیلی شیکی تن مردم می‌کنند؛ مثلا چند وقت پیش برنامه بسیار جالبی در مورد فست‌فود پخش کردند. اما در کل ما فکر می‌کنیم صداوسیما فقط وظیفه سرگرم کردن مردم را ندارد و باید برای آموزش جامعه هم تلاش کند.

منبع: سلامت نیوز




موضوع مطلب : ایدز,فست فود,


پنج شنبه 90 مرداد 6 :: 10:59 عصر ::  نویسنده : نویسنده 1

دانشگاه علوم پزشکی تهران امکان دسترسی به متن کامل حدود هزار عنوان کتاب الکترونیک پزشکی را برای کاربران کتابخانه مرکزی این دانشگاه فراهم کرد.

دکتر قاضی میرسعید - رئیس کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اعلام این خبر افزود: این مجموعه در راستای تامین منابع علمی مورد نیاز کاربران دانشگاه با حدود یک هزار عنوان کتاب الکترونیک پزشکی و علوم وابسته با فرمت PDF در شبکه داخلی دانشگاه فراهم شد.

بر اساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی تهران، کاربران می توانند با مراجعه به سایت اصلی کتابخانه مرکزی دانشگاه و بارگذاری فایل میانبر ebook بر روی رایانه از این امکان استفاده کنند.






موضوع مطلب : دانشگاه-علوم-پزشکی-


پنج شنبه 90 مرداد 6 :: 10:58 عصر ::  نویسنده : نویسنده 1

کارشناسان معتقدند درصورتی که جامعه جهانی اقدام جدی در زمینه مبارزه با ایدز انجام دهد، این بیماری دیگر مزمن و همه‌گیر نخواهد بود.

به گزارش‌ سلامت نیوز به نقل از آی پی اس، بان‌کی‌مون دبیرکل سازمان ملل اخیرا  اعلام کرد در حالی که حدود 7سال تا 2015 یعنی سال هدف برای تحقق اهداف توسعه هزاره مانده است، به‌نظر می‌رسد مبارزه با ایدز به‌خصوص در آفریقا در حد پیش‌بینی‌ها نخواهد بود.

برنامه توسعه هزاره عبارت است از 8هدف که توسط 189 کشور برای تحقق اهدافی همچون کاهش فقر مطلق، مبارزه با نابودی محیط‌زیست و ایدز تا سال 2015 معین شده است. بر همین اساس، بیماری‌هایی مانند ایدز و مالاریا باید متوقف شوند و روند گسترش آنها معکوس شود.

گزارش اخیر سازمان ملل نشان می‌دهد ایدز همچنان در مناطق جنوب صحرای آفریقا یک بیماری مرگبار است.

هر روز حدود 7هزار و 500 نفر به این بیماری مبتلا می‌شوند و 5هزار و 500 نفر دیگر بر اثر آن می‌میرند. آمار سازمان ملل حاکی از آن است که فقط در سال 2007، 6/1 میلیون نفر در این کشورها جان خود را بر اثر ایدز از دست دادند و 5/22 میلیون نفر دچار آن هستند.

دسترسی به داروهای مبارزه با ایدز، مالاریا و سل بهتر شده است، اما دسترسی به داروهای اساسی ارزان قیمت هنوز در بخش دولتی و خصوصی کافی نیست و نوسان شدید قیمت‌ها باعث می‌شود فقرا از دسترسی به آن محروم باشند.

گروهی از کارشناسان از وضعیت گسترش ایدز در برخی کشورها ابراز نگرانی می‌کنند، از جمله گامبیا. سازمان ملل مدتی پیش به اشاعه نوعی داروی تقلبی برای مبارزه با ایدز در این کشور اعتراض کرد، اما از این کشور اخراج شد.

اکنون این سؤال مطرح شده است که سازمان ملل چگونه می‌تواند جلوی کشورهایی را که اینگونه غیرمسئولانه با شهروندان خود رفتار می‌کنند، بگیرد.

در عین حال وضعیت عرضه داروها در برخی کشورها فوق‌العاده است، از جمله در نامیبیا. در سال 2003 فقط 3 درصد مبتلایان به ایدز دارو دریافت ‌کردند، اما در سال 2007 این نسبت به 57 درصد رسید.

این نسبت در همین سال در کشور روآندا 60 درصد بود. اما در موزامبیک وضعیت خطرناکی حاکم است؛ در برخی نقاط این کشور رشد این بیماری به 20 درصد رسیده است.

دبیرکل سازمان ملل خواستار برگزاری نشستی با حضور سران بیش از100 کشور جهان و رؤسای شرکت‌ها و بنیادهای بزرگ بین‌المللی در روز پنجشنبه هفته جاری برای بررسی راه‌های تقویت اقدامات جهانی به‌منظور تحقق اهداف توسعه هزاره شده است.

همشهری آنلاین






موضوع مطلب : جهان-بیمار-ایدز-خطرناک-


پنج شنبه 90 مرداد 6 :: 10:57 عصر ::  نویسنده : نویسنده 1

دانشمندان در بررسی های خود ویتامینی را در گوشت، ماهی و شیر یافتند که می تواند از تحلیل قدرت حافظه در دوران پیری جلوگیری کند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از بی بی سی، محققان در این بررسی ها اعلام کردند که سالمندانی که سطح ویتامین B12 بدن آنها از میزان طبیعی پایین تر باشد، 6 برابر نسبت به سایر افراد هم سن و سال خود در معرض انقباض مغزی قرار دارند.
بررسی های دانشگاه آکسفورد که در مجله نئورولوژی به چاپ رسیده است، یکصد و هفت داوطلب آمریکایی را در طول یک دوره 5 ساله مورد آزمایش و بررسی قرار داده است.
در طی این آزمایشات مشخص شد که از هر 5 شرکت کننده 2 نفر از آنها با کمبود ویتامین در بدن خود روبرو هستند و این کمبود ویتامین در میان افراد مسن بسیار بیشتر به چشم می آمد و مشکل کمبود اسید فولیک در افراد مسن شایع تر بوده و تلاش های اخیر برای حذف این مشکل با استفاده از مواد غذایی غنی شده به این نوع ویتامین نیز کارساز نبوده و حتی کمبود ویتامین B12 در بدن افراد مسن نمایان نمی شود.
دانشمندان دانشگاه آکسفورد، گروهی از افراد مسن در فاصله سنی 61 تا 87 سال را مورد بررسی قرار دادند و میزان ویتامین B12 را در بدن این افراد مورد مقایسه قرار دادند و تاثیر آن بر بدن را مطالعه کردند.
نتایج آزمایشات حاکی از آن بود که افرادی که در آنها میزان ویتامین B12 پایین تر از حد معمول بود، نسبت به بقیه افراد بیشتر دچار انقباض مغزی و در نتیجه از دست دادن قدرت حافظه خود بودند




موضوع مطلب : مصرف-توقیت-ویتامین-حد-


پنج شنبه 90 مرداد 6 :: 10:57 عصر ::  نویسنده : نویسنده 1

صندوق کودکان سازمان ملل اعلام کرد هنوز بیش از نیم میلیون زن هر سال در زمان بارداری و زایمان می‌میرند، چرا که هیج مراقبت مامایی اورژانسی در اختیار آنها نیست.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از خبر گزاری رویترز این گزارش می افزاید علیرغم پیشرفت نسبی، به خصوص در آسیا، میزان مرگ و میر مادران همچنان به خاطر فقدان منابع مالی و اراده سیاسی ثابت باقی مانده است.

یونیسف در این گزارش با عنوان “پیشرفت برای کودکان: گزارشی درباره مرگ و میر مادران” می‌گوید بیش از 99 درصد عدد تخمینی 536 هزار مرگ مادران در سراسر جهان در سال  2005 در کشورهای در حال توسعه، و نیمی از آنها در آفریقای زیرصحرا رخ داده است.

بر اساس این گزارش حدود 50 میلیون تولد در کشوهای در حال توسعه یا 4 تولد از هر 10 تولد در جهان بدون حضور کارکنان تعلیم‌دیده بهداشتی صورت می‌گیرد.

این گزارش می‌گوید خونریزی علت اصلی مرگ مادران در آفریقا و آسیا است و علت یک سوم مرگ‌ها است. عفونت، اختلالات پرفشاری خون، عوارض سقط جنین، اشکالات زایمانی یا HIV / ایدز از سایر علل هستند.

یونیسف اعلام کرد:‌ “خطر در طول عمر مرگ مادران در کشورهای در حال توسعه یک در 76 است، در حالیکه این میزان در کشورهای صنعتی یک در 8000 است.”

بر مبنای این گزارش خطرناک‌ترین جا برای به دنیا آوردن کودک کشور نیجر است “که خطر مردن در زمان بارداری یا زایمان در طول عمر یک زن یک در هفت است. در سیرالئون این رقم یک در 8 است.”

به گفته یونیسف ترکیبی از تنظیم خانواده، تربیت ماماهای ماهر، مراقبت‌ زایمانی اورژانس و مراقبت پس از زایمان کلید کاهش مرگ و میر مادران است.
همشهری آنلاین




موضوع مطلب : گزارش-یونیسف-دنیا-کودک-مرگ-میر-


پنج شنبه 90 مرداد 6 :: 10:56 عصر ::  نویسنده : نویسنده 1

دکتر علیرضا احمدوند - دکتر فروغ فروغی
دیابت یا مرض قند به معنای بالا رفتن قند خون بیش از مقدار طبیعی است . در حالت طبیعی، بدن هورمونی به
نام انسولین تولید می کند که کنترل قندخون را در حالت عادی و پس از غذا خوردن انجام می دهد . در افراد
دیابتی، تولید یا استفاده از انسولین دچار مشکل شده است.
بدون وجود انسولین، بدن نمی تواند بخوبی از قند استفاده کند و در نتیجه قندخون بالا می رود. تنظیم قندخون در
افراد غیر دیابتی اتوماتیک است و ربطی به غذایی که می خورند ندارد ولی بیماران دیابتی باید دقت بیشتری در
نوع و مقدار غذایی که می خورند داشته باشند . یک رژیم غذ ایی سالم م ی تواند عوارض دیابت را به میزان
چشمگیری کاهش دهد . البته برای همهِ بیماران دیابتی نمی توان یک رژیم غذایی را پیشنهاد کرده ولی داشتن
برنامهِ غذایی مناسب، شما را راهنمایی می کند که چه غذایی را به چه مقداری بخورید. اکثر افراد دیابتی م ی توانند
از غذاها ی مشابه سایر اعضای خانواده استفاده کنند اما فقط نیاز به کمی برنامه ریزی دارند . مقدار کالری یک
60 از کربوهیدراتها (قندها)، % 20 از مواد پروتئنی، کمتر از % 30 از چرب ی ها و - رژیم غذایی سالم به میزان % 40
کمتر از % 10 از چربی اشباح شده تامین م ی شود. اگر بتوانید مقدار غذایی را که م ی خورید کنترل کنید م ی توانید
غذاها یمتنوعی میل کنید و قندخونتان را نیز در سطح طبیعی نگه دارید.
در رژیم غذایی خود به نکات زیر توجه کنید:
1 چربی کمتر بخورید: -
مصرف گوشت قرمز را کم کنید و به جای آن بیشتر مرغ و
ماهی بخورید. اگر گوشت قرمز می خورید سعی کنید
بر شهای نازک انتخاب کنید. در ضمن چربی گوشت و
پوست مرغ را نیز جدا کنید . بهتر است غذاها را بصورت
کباب شده، پخته یا بخارپز استفاده کنید تا به شکل سرخ
کرد ه س سمایونز معمولاً مقدار زیادی چربی دارد . از
مصرف لبنیات پرچرب، بستنی و خامه اجتناب کنید . به
دنبال انواع کم چرب آنها بروید . انواع لبنیات کم چرب
(شیر، ماست، پنیر) امروز به وفور در مغازه ها یافت می شود .
کره، مارگارین و روغن حاوی چربی زیادی هستند . سعی کنید به غذا روغن اضافه نکنید . نوع چربی غذا نیز مهم
است. چربی های غیراشباع برای بدن بهتر هستند . دان ههایی مثل بادام،فندق، بادام زمینی حاوی این نوع چربی
هستند. برای پختن غذا از روغن زیتون یا کانولا استفاده کنید . روغن ذرت، آفتابگردان و سویا یا نیز جزء
روغ نهای سالم هستند.
2 مقدار فیبر غذا را افزایش دهید . -
سعی کنید از نان کامل و غلات استفاده کنید و از نان بدون
سبوس کمتر مصرف کنید . بهتر است از میو ه های تازه استفاده
کنید تا کمپوت، آب میوه یا میوهِ خشک . سبزیجات را بصورت
تازه، پخته شده یا فریز شده می توانید مصرف کنید . غذاهای
پرفیبر شامل جوانه گندم، جو، بلغور،نخود 7 عدس و لپه هستند .
فیبر باعث بهبود یبوست، کاهش کلسترول خون و کاهش هضم
کربوهیدرا تها م یشود از افزایش یکبارهِ قندخون جلوگیری
م یکند.
3 نمک کمتری مصرف کنید : -
به غذاهایتان نمک اضافه نکنید و سعی کنید نمک را سر سفره نیاورید . نمک احتمال عوارضی مثل فشارخون را
افزایش می دهد. در ضمن، از غذاهای پرنمک مثل سویای آماده، همبرگر، هات داگ، ترش یجات اجتناب کنید و
غذاهای آماده در رستوران ها را نیز کمتر مصرف کنید.
4 مصرف قند را کم کنید. شکر بخورید. -
اگر عادت به اضافه کردن شکر به غذا دارید از شیرین کنند ههای مصنوعی
مثل ساخارین یا آسپارتام که کالری ندارند، استفاده کنید . از عسل،
شربت، ژله، نبات، شیرینی و کیک و بستنی پرهیز کنید . بجای کمپوت یا
شربت از میوهِ تازه استفاده کنید . از نوشابه های رژیمی استفاده کنید .
یک بطری 300 میلی لیتری کوکای معمولی، حدود 9 قاشق چایخوری قند
دارد ! با همهِ این اوصاف، اکثر شما می توانید خوراک یهای قندی مصرف
کنید. درست است که خوردن یک تکه کیک قندخون را بالا می برد ولی
م یتوانید در عوض مقدار کمتری نان یا سیب زمینی بخورید.
5 ورزش کنید . -
اگر زمانی بیش از حد غذا خوردید (مثلاً در تعطیلات یا میهمانی ها ) خیلی نترسید . کافی است فعالیت خود را
بیشتر کن ید. بدین ترتیب هم می توانید غذاهای متنوع تری بخورید و هم قندخون، فشارخون و کلسترول خود را
در سطح مطلوب نگه دارید . کاهش وزن به
500 گرم در هفته نیز می تواند به - میزان 300
سلامتی شما کمک کند . کاهش وزن باید
تدریجی، پیوسته و آهسته باشد.




موضوع مطلب : تغذیه-بیماران-دیابتی-کاهش-


پنج شنبه 90 مرداد 6 :: 10:54 عصر ::  نویسنده : نویسنده 1

سل عفونت مزمنی است که به وسیله باکتری ” میکوباکتریوم توبرکلوزیس” و گاهی به وسیله سایر مایکوباکتریوم ها ایجاد
می شود . این بیماری اغلب ریه را درگیر می کند ، اما تقریبا هیچ کدام از دستگاههای بدن از شر بیماری ” سل ” در امان
نیستند و سایر اعضای بدن هم ممکن است با این بیماری درگیر شوند.
بیماری سل به وسیله قطره های ریز موجود در هوا از فردی به فرد دیگر منتقل می شود و اغلب افرادی را که در
ارتباط نزدیک با فرد بیمار باشند ، درگیر می کند . بنابراین همه اعضای خانواده فرد بیمار ، در معرض ابتلا به این بیماری
هستند. مگر اینکه او به بیمارستان منتقل شود و با آنها زندگی نکند و یا تحت درمان صحیح قرار بگیرد.
فردی که دچار عفونت فعال سلی است ، اگر سرفه یا عطسه کند و جلوی دهان و بینی خود را نگیرد ، قطره هایی که حاوی
مایکو باکتریوم یا میکرب سل هستند ، در هوا پخش می شوند و اگر فرد دیگری که نزدیک فرد مبتلا است ، این قطره ها
را استنشاق کند ، باعث ابتلای او خواهد شد . بنابراین افراد مبتلا هنگام عطسه و سرفه باید همیشه برای پوشاندن دهان
و بینی خود از دستمال استفاده نمایند و پس از آن ، دستهای خود را با دقت بشویند.
البته این به آن معنا نیست که فرد مبتلا به سل باید قرنطینه شود . در تماس کوتاه و گذر ا امکان انتقال بسیار کم است ،
اگر چه غیر ممکن نیست.
بسیاری از مردم میکروب سل در بدنشان وجود دارد . اما مبتلا به بیماری سل فعال نیستند.
علایم بیماری سل
علائم معمول سل چیست ؟؟
سل یک ب یماری پ یشرونده است .بین کسانی که در تماس با میکرب هستند ،بسیاری به بیماری ابتدائ ی مبتلاشده و س ی ستم
دفائی بدن آنها با موفق یت بیماری را از بین برده و هیچ علامتی در این مرحله ندارند .بقی ه ممکن است علائم کم ی برا ی
چند هفته نشان دهند تا زمان یکه ب یماری را از پادرآورند . تعداد کمی از این عده (( آنها که در تماس با باکتر ی هستند )) که
به ب یمار اول یه دچار م یشوند ممکن است بیماری در آنها پ یشرفت کرده و ماهها و یا سالها بعد علائم بروز کند .در تعداد کم ی
از مردم که مقاومت کمتر ی دارند تا با عفونت مقابله کنند سل علائم زودر س ایجاد میکند و اگر درمان زود شروع نشود
بیماری پ یشرفت کرده و عوارض جدی برای بیمار ایجاد میکند و حتی ممکن است به مرگ منجر شود .ی ک دهم از افراد
مبتلا ، سلشان به یک عفونت مزمن در دوره زندگیشان تبدیل میشود .
عفونت ابتدائ ی سل معمولاً ر یه را دچار میکند اماممکن است که حلق را نیز مبتلا کند . همینطور که ب یمار ی پی شرفت میکند
استخوانها ، مفاصل و کلیه نیز ممکن است مبتلا شوند . سل حتی میتواند نوعی مننژیت ایجاد کند .
علائم معمول سل عبارتند از:
سرفه ، با یا بدون خلط برای سه هفته یا بیشتر
غددلنفاوی متورم بخصوص در ناحیة گردن
خستگی
از دست دادن اشتها
عرق شبانه
از دست دادن وزن
جمع شدن مایع در پردة جنب (( پلورزی))
خلط خونی ممکن است با پیشرفت بیمار ی پیش آید که این علامت دیررس است
پزشکان چگونه برای سل تست میکنند؟؟
بکار گرفته م ی شد. ای ن BCG یکی از تستها ، تست توبرکول ین است . این همان تست ی است که قبلاً برا ی زدن واکسن
تست ،که با ی ک ((heaf)) تست ممکن است با یک یا دو روش انجام شود . یک ی از روشها ی معمول عبارتست از روش
دستگاه شش سوزنه در قسمت جلو بازو انجام م یشود . آمپول حاو ی مقدار کم ی پروتئین توبرکول ین است .هفت روز بعد
مجدداً محل تزر یق معا ینه خواهد شد تا قست متورم شده پوست در اثر تزر ی توبرکول ین اندازه گ ی ری و مشاهده شود .
که با تزر یق مقدار کم ی توبرکول ین در داخل پوست ب یمار انجام می شود ((MANTOUX)) روش د یگر تست مانتو م یباشد
و باید چهل و هشت ساعت بعد عکس العمل پوستی مورد معاینه قرار گیرد .
با هردو روش یک قرمز شدگی و برآمدگی پوست به عنوان تست مثبت خوانده م ی شود .ی ک عکس العمل پوست ی کم و
ملایم نشان دهندة ا ینست که شما نسبت به بیماری سل مصونیت دارید و یک عکس العمل شدید پوست ی موی د اینست که
شما باید تحت بررسیهای تکمیلی و ازمایشات دیگری برای بررسی و تشخیص سل قرار گیرید .
آزمایش د یگر شامل برداشت نمونه ای از خلط و ارسال ان به ازما یشگاه است که برا ی تایی د تشخ یص بیمار ی و دانستن
اینکه کدام دارو باید برای درمان استفاده کنیم ازمایش میشود .
چگونه میتوانم ازسل پیشگیری کنم؟؟؟
یک متد موثرجهت پ یشگیری از سل اینست که تعداد ز ی ادی از افراد جامعه را بر عل ی ه سل واکس ینه و مصون کن یم . در
واکسینه میشوند و اطفال بین چهار ده ت ا ده سال را واکس ینه (( bacille calmette guerin)) یا -((BCG)) انگلستان با
میکنندیا در هنگام تولد توزاد آنرا واکسینه میکنند (اگر نوزاد در جائی متولد شود که از ریسک بالای ابتلا برخوردار باشد )
اگر چه حد ی برا ی سن ین بالاقائل ن یستند ،اما واکسیناسیون برای افراد بالای 45 سال توصیه نمیشود مگر اینکه انها جزو
افرادی باشند که گروه پر ر یسک خوانده م یشوند . بر اساس نت یبجه تست پوست ی واکس یناسیون ی ا با ی ک تزری ق ساده
انجام میشود . این واکسیناسیون شخص را 70 تا ((deaf انجام م یشود و یا بوس یله دستگاه شش سوزنه (( که برا ی تست
80 در صد در برابر بیماری مصون م یکند و برا ی موارد شد ید بیمار ی بی شتر مصون یت ایجاد میکند تا انواع خف ی ف آن
.عکس العمل پوست ی شد ید نادر است ، اگر چه اگرچه بهبود یک زخم کوچک هفته ها بطول می انجامد اما بعداز بهبود جا ی
زخم بس یار صاف و بدون برجستگ ی بر روی بازو باق ی میماند .اما گاه ی جای زخم برجسته و بد منظره خواهد بود
بخصوص وقت ی که واکسیناسیون در قست خیل ی بالای بازو زده شود .مصونیت تا پانزده سال طول م یکشد و ایجاد
مصونیت مجددتوصیه نمیشود.
مسافرت هوائی !!
بسیاری افراد از این هراس دارند که مسافرت های هوائی تجاری برایشان همراه با خطر ابتلا به سل باشد ، ول ی تاکنون
هیچ موردی که بخاطر مسافرت با شرکت های هواپیمائی سل ایجاد شده باشد گزارش نشده است .
درمان سل چیست ؟؟؟
درمان سل معمولاً آم یزه ا ی از چند آنت ی ب یوتیک بمدت شش ماه است . برخی اوقات ممکن الست زمان بی شتر از شش
ماه برای درمان لازم باشد ، بخصوص زمانی که میکرب به یک یا چند آنتی بیو تیک مقاوم باشد .
آنتی بیوتیک ها ،صد درصد برای درمان سل موثر هستند در صورتیکه در یک دروه کامل درمانی مصرف شوند .
هنگام درمان با این انتی بیوتیکها چند عارضه جانبی ممکن است بوجود آید ، که به قرار زیر است
اختلالات بینائی
عکس العملهای حساسیت
کاهش تمرکز
سرگیجه
تهوع
تب
یرقان
بیمار ه یجوقت نبایدبا دیدن این عوارض درخود راساً انت ی بیوتی ک خود را قطع کند بلکه بلافاصله با ی د به پزشک خود
مراجعه کرده تا او در مورد جایگزینی یک انتی بیوتیک دیگر تصمیم بگیرد .
نتیجه سل چیست ؟؟؟
تقریباً تمام افراد سالمی که دچار سل میشوند در صورت دریافت درمان مناسب بطور کامل بهبود حاصل میکنند .
اگر چه برنامه ها ی وس یع مصون سازی تاثیرات مثبتی برای جلوگیری از سل داشته است ،اماهنوز در برخی نقاط دنی ا یک ی
از عوامل مهم مرگ و میر به شمار می آید .
بهترین راه برا ی کنترل سل در سراسردن یا بهبو د وضع یت تعذی ه و بهترکردن وضع یت زندگ ی و بالابردن سطح فرهنگ ی
اقتصادی انست .
نکته ای برای درمان بیماری سل
برای درمان سل ، راههای بسیاری وجود دارد ، اما همواره باید 3 نکته را در نظر داشت :
1- رژیم دارویی سل، اغلب شامل چند دارواست که میکروب سل نسبت به آنها حساس است . این داروها باید همراه
هم مصرف شوند تا اثر لازم را داشته باشند . استفاده نامنظم داروها باعث می شود میکروب سل نسبت به این داروها
مقاوم شود.
2- بیمار باید داروهایش را به طور منظم و دقیق ، طبق دستور پزشک مصرف کند . این نکته درباره همه بیماری ها
صادق است . اما بخصوص درباره سل از اهمیت فوق العاده ای برخورداراست ، چون درصورت مقاومت میکروب سل
نسبت به داروهای موجود تقریبا می توان گفت دیگر هیچ داروی کاملا مؤثری برای درمان سل وجود نخواهد داشت.
3- درمان سل کمی طولانی است . بنابراین بیمار باید حوصله داشته باشد و تمام مدت درمان را سپری کند . این دوره
درمان گاهی تا 2 سال طول می کشد.




موضوع مطلب : سل-عفونت-مزمن-اثر-


<   <<   16   17   18   19   20   >>   >   
آرشیو وبلاگ های پارسی بلاگ
درباره وبلاگ

نویسندگان
طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز



فروش بک لینک